Historie

Sinds jaar en dag geldt bij Héman maar een simpele lijfspreuk: Het grootste assortiment is onze basis. Wij staan in voor onze verhuurde artikelen en een stipte levering. Daar kunt u op rekenen! Op deze pagina laten wij u kennismaken met ons bedrijf. Een profiel van een verhuurservice die al sinds 1900 staat voor betrouwbaarheid en service. Héman is een verhuurservice met ruim 100 medewerkers, een wagenpark van ruim 16 trucks.Toch heeft het honderd jaar geduurd voor het zover was!

In 1900 al werd het bedrijf opgericht met een winkeltje in de Amsterdamse Jordaan. In de vijftiger jaren kwamen de eerste grote klanten, waaronder de Universiteit van Amsterdam, de NBBS en Grand Hotel Krasnapolsky. Dit was het begin van een groei die tot aan vandaag de dag voortduurt. In 1979, werd besloten de verhuurservice in een opslagruimte in het Westelijk Havengebied voort te zetten. Vanaf dat moment kwamen de zaken in een stroomversnelling. Grote cateringbedrijven uit het hele land, hotels en bedrijven als Albert Heijn, Philips en Nestlé gingen gebruik maken van Héman Verhuurservice.

Zodoende was nog geen acht jaar later de opslagruimte aan de Archangelkade te klein geworden. Er werd besloten in het industriegebied Stammerdijk in Diemen een nieuw pand te bouwen dat in 1987 werd betrokken. De grote aantallen verhuurartikelen en het reusachtige assortiment vroegen om een overzichtelijk magazijn waar de goederen snel en efficiënt opgeslagen konden worden. Zo zorgde een goed geoutilleerde kantoorruimte ervoor dat onze medewerkers de opdrachten geheel geautomatiseerd en probleemloos konden afhandelen.Een moderne afwasstraat stond borg voor de opperste hygiëne van de verhuurde artikelen. Anno 1994 werd de overstap gemaakt naar de huidige locatie, de Joan Muyskenweg in Amsterdam. Voorzien van alle moderne logistieke gereedschappen, op elk operationeel gebied, twee hypermoderne afwasstraten en een vloeroppervlak van ruim 11000 vierkante meter is Heman verhuurservice een absoluut begrip geworden in de Nederlandse verhuurbranche. Het voortdurend werken aan een kwalitatief hoogwaardig product is de waarborg voor continuiteit en groei.

Het pand aan de Joan Muyskenweg is uitgebouwd met een extra verdieping in 2013. Hierdoor kon er op dezelfde bedijfsruimte nog meer materialen worden opgeslagen. In het jaar er op heeft Héman het meerderheids aandeel overgenomen van Trends for Rent en BloemBloem welke onder de Jaarbeurs B.V. vielen. Deze overname heeft uiteindelijk geleid tot een samenvoeging van de kantoren en het personeel in 2016. Er is in Mijdrecht een extra pand bijgekocht om de decorbouw, bloembinderij en opslag van BloemBloem te kunnen vestigen. Door deze grote verschuivingen zijn intern de processen verbeterd en gemonderniseerd. De capaciteit van het assortiment is enorm gestegen waardoor het aanbod nog breder is geworden en de voorraden flink zijn opgehoogd.

De trend van modernisering heeft Héman doorgezet in 2017 met het lanceren van de nieuwe webshop en in 2019 heeft BloemBloem een nieuwe inspiratie website gelanceerd met een moodboard-tool, waar klanten zelf hun moods kunnen creëren.